We aten in 2017 thuis gemiddeld 8 kg vis, week- en schaaldieren in België (vers, diepgevroren en verwerkt-inclusief vissalade).
94 gezinnen op 100 kochten vorig jaar vis, week- en schaaldieren en ze deden dit gemiddeld 19 keer.
Binnen de korf vlees, vis en gevogelte hield vis goed stand met een aandeel van 14,8% in volume.
Zalm en kabeljauw blijven samen goed voor de helft van de verkoop van verse vis, waarbij het aandeel van kabeljauw groeit.
In lijn met de licht stijgende voedingsbestedingen stegen de bestedingen van vis, week- en schaaldieren vorig jaar met 2%.
Thuis is en blijft de belangrijkste consumptieplaats voor de viscategorie. Twee derde van de visconsumptie vindt thuis of bij familie en vrienden plaats. Ruim een derde wordt buitenshuis geconsumeerd. Vooral de horeca wordt belangrijker als consumptieplaats. Het aandeel van dit kanaal in de visconsumptie steeg van 16 naar 21% in drie jaar tijd. (Bron iVox)